Om Perfekta of Sweden

PERFEKTA på Tjejmilen PERFEKTA of Sweden

PERFEKTA of Sweden® grundades 1986 av Gerry Rönnmark som fått mönsterskydd på ett vätskebälte med små platta flaskor. I USA skrev man att: "The product was developed by a gentleman named Gerry Ronnmark from Sweden. He was the one responsible for creating this next generation hydration system". Samtidigt fanns på marknaden bälten med en stor flaska samt ett bälte med slang att ha runt midjan.

Gerry upplevde att det var jobbigt att springa när det inte fanns något bra sätt att få med sig dryck. Tanken kom då att man skulle ha ett elastiskt bälte med elastiska hållare och flera små platta flaskor. IFK Södertäljes elitorienterare var med och testade olika varianter. När produktionen skulle börja var tanken ett vanligt spänne, men Ulla Claesson som var den som började sy bälten åt oss, föreslog att man skulle ha ett kardborrespänne. Alla testpersoner gillade det. Det är bra med kardborrespännet för då är hela bältet mjukt och samtidigt är det enkelt att justera även när man springer.

Första året hade vi fyra flaskor och den modellen finns fortfarande. Sedan har ficka tillkommit och nu finns modeller med 1, 3, 4, 5 och 8 flaskor. Modellen med en flaska fästs runt handen eller handleden. 3-flaskorsbältet är i en storlek som klarar S till XL och de andra bältena har fyra storlekar; S, M, L och XL.

PERFEKTA 1986

PERFEKTA på Stockholm marathon 1986, vår första sportmässa.

Gerry t.v. och Anders Friberg

Nu finns lösa väskor och fickor som man kan komplettera sitt bälte med. Självklart har vi också "lösa" flaskor och kapsyler om man behöver komplettera.

Broloppet 2000

När Öresundsbron mellan Malmö och Köpenhamn stod klar år 2000 anordnades Broloppet för att fira detta. PERFEKTA fick den exklusiva uppgiften att ta fram ett bälte till alla löpare som sprang Broloppet. Detta var nödvändigt då man inte ville ha vätskekontroller ute på Öresundsbron. (Tomma muggar skulle blåsa ut i havet.) Till detta evenemang levererads 92 000 "Broloppsbälten". (Vårt 3-flaskorsbälte är en förbättrad variant av Broloppsbältet.) Forfarande ser vi ibland löpare som använder sitt Broloppsbälte vid träning och tävling. Ett bevis på kvalitet, enligt oss.

Våra produkter

Våra produkter

Storleksguide

Många av våra bälten finns i storlekarna, S, M, L och XL. Använd denna lista för att hitta din storlek.

Midjemått

  • S = 65 - 75cm
  • M = 75 - 85cm
  • L = 85 - 95cm
  • XL = 95 - 105cm

 


PERFEKTA of Sweden: Russvägen 12, 152 57, Södertälje | Tel: 0706-74 15 75 | E-post: gerryr@telia.com